A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rendőrkézen a betörő

A tatai nyomozók elfogták azt a 29 éves vértesszőlősi férfit, aki iskolába, óvodába és bölcsődébe is betört a közelmúltban.

A gyanú szerint a férfi  2018. október 17-én éjszaka egy tatai bölcsőde egyik ablakát kifeszítette, majd az épületben egy iroda ajtaját a nála lévő csavarhúzóval kinyitotta, és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el. Még az éjszaka folyamán egy tatai óvodába is betört, ahol egy páncélszekrény ajtaját erőszakkal felnyitotta és három helyiségből is pénzt lopott.

A gyanú szerint 2018. november 15-én éjszaka Bajon az általános iskolába a nyitott ablakon bemászott, és egy lemezszekrényből több százezer forint készpénzt tulajdonított el.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a 29 éves elkövetőt, akit november 24-én délelőtt Szomódon elfogtak. Kiderült, hogy a pénz nagy részét a bűncselekmények elkövetése után elköltötte. A nyomozók a kutatás során az ellopott pénz egy kis részét és a bűncselekményhez használt eszközt lefoglalták. A pénzt az általános iskola igazgatójának 2018. november 26-án visszaadták.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására. Ellene lopás vétség és lopás bűntett miatt folytatnak büntetőeljárást.

 

(Szöveg és fotók: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.)