Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő Versenyt rendeznek Tatán

A hivatásos tűzoltók részvételével a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén első alkalommal rendezi meg az Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt Tatán, október 3-án.

A beavatkozó állomány a versengés keretein belül adhat számot a közlekedési balesetek során bekövetkezett műszaki mentések végrehajtásával kapcsolatos felkészültségéről.

A verseny célja a készenléti állomány közlekedési balesetek során végrehajtott műszaki mentési feladatainak minél szakszerűbb és hatékonyabb elvégzése, valamint a versenyfeladatokon keresztül a tapasztalatszerzés és átadás. További cél a beavatkozó, irányítói állomány tanult, és megszerzett műszaki mentési ismereteinek, tudásának bemutatása, fejlesztése, műszaki-mentési eszközök használatának, valamint a sérült kimentésének, kiemelésének, ellátásának gyakorlása. Az állomány csapatmunkájának, csapatkommunikációjának gyakorlása, fejlesztése, tűzoltói versenyszellem, bajtársiasság, és csapatszellem erősítése.

A versenyen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy-egy csapattal vesz részt. A verseny helye és ideje: Tata, Váralja út, 2018. október 03., az esemény reggel fél 8-kor kezdődik, és a nap folyamán bárki számára megtekinthető.

A verseny előkészületei miatt október 2-án lezárják a rendelőintézet előtti parkolót, majd október 3-án a program idejére, 06:00-22:00 óráig lezárásra kerül a KNYKK autóbusz pályaudvarának kereszteződésétől a vár irányába vezető útszakasz, valamint a Váralja út, a Várkanyar vendéglőtől a Kastélypark Klinikáig.