Idén is szurkolhatunk Mátyás Edinának a Nemzeti Vágtán

Szeptember 14. és 16. között rendezik Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágtát, melyen a legjobbak között újra szerepel majd a tatai versenyző, Mátyás Edina Daniella.

Júliusban idén első alkalommal rendezték meg a Velencei Vágtát, így újabb településsel bővült a Nemzeti Vágta előfutamaihoz csatlakozók köre. Az esemény rengeteg embert vonzott, többezres tömeg szurkolt nagy izgalommal a lovasoknak, három futamon tízen álltak rajthoz. A Velencei Vágta bajnoka a kővágószőlősi Bagonyi Gergely lett Déva nyergében, a második helyen Mátyás Edina és Vandus nevű lova ért célba Tata képviseletében.

A tatai lovas számára az idei év is sok edzéssel telt, sokat fejlődött a lova, és nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítaniuk egymással. „Nagyon nehéz futamom lesz” – nyilatkozta Mátyás Edina Daniella, a sorsolás ugyanis úgy hozta, hogy My Boy Mennydörgés (kétszeres Vágta győztes)  és Csipa (többszörös döntős, a legjobb 5 között) is a tatai versenyzővel együtt fog futni. Rajtuk kívül még két erős ló, Timpex valamint Amata is nehezíteni fogja az indulást.

Sok sikert kívánunk a hétvégi versenyhez, hajrá Edina, hajrá Tata!