Turandottal tér vissza Tatára a budapesti Opera

A Magyar Állami Operaház a 2018/19-es, Puccini Itáliája-évad „Operát az Operából!” elnevezésű turnéja keretében hozza el az itáliai zeneszerző művét koncertszerű szabadtéri előadásban szeptember 16-án Tatára, a Szabadtéri Színpadra.

Oláh Gusztáv feledhetetlen alakja az Opera történetének, ám azt kevesen tudják, hogy míg Bánffy Miklós gróf a Szegedi Szabadtéri Játékokat találta ki és alapozta meg, addig a híres tervező-rendező a festői Tatán éveket áldozott nyári játszóhely kialakítására és üzemeltetésére az Esterházy-kastély parkjában. A szándékot ismét tett követi: ha nem is az Aidát, mint egykoron, de Puccini legnagyobb apparátust felvonultató művét, a Turandotot hozza el a fővárosi intézmény a tataiaknak az egészen kivételes szépségű helyszínre. (Eső esetén a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban látható az előadás.)

A koncertszerű produkció illeszkedik a Magyar Állami Operaház Puccini-évadához is. A budapesti dalszínház korszerűsítése lehetőséget biztosít arra, hogy a játszóhely kiváltásaként az Opera együttesei azokban a vidéki nagyvárosokban is bemutatkozhassanak, ahol az operai műfajok amúgy hagyományosan nincsenek jelen. A korszakos itáliai szerző utolsó, a gyönyörű, ám rideg kínai hercegnőről szóló operáját – amelynek talán leghíresebb áriája a „Nessun dorma” kezdetű – Medveczky Ádám vezényletében, Lukács Gyöngyi, László Boldizsár, Róka István, Szvétek László és Sáfár Orsolya előadásában, a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara közreműködésével hallhatja a közönség szeptember 16-án 19:00 órától.

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs jegyek kaphatók:

-A Magyary Zoltán Művelődési Központban

-A Vértes Útitárs Utazási Irodában

-és a tatai Tourinform Irodában.

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Operát az Operából-Plakát.jpg308.71 KB