A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Gerlingeni kerékpárokból nyílt kiállítás a Német Nemzetiségi Múzeumban

A tatai Német Nemzetiségi Múzeumban augusztus 3-án nyitották meg a “Két keréken -A kerékpározás történetének 200 éve” című időszaki kiállítást.

 

A tárlatra a Gerlingeni Városi Múzeum kétkerekű gyűjteményének különleges darabjai, és további egyedi magyar kerékpárok is érkeztek. A kiállítás megnyitóján Dr. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója elmondta: - Tata és Gerlingen 31 éve testvérvárosok, s a két település közti barátság kezdeteitől kiemelkedő szerepet játszottak a közös sportesemények. 26 évvel ezelőtt gerlingeni kerékpárosok velocipédekkel vágtak neki a hozzánk vezető útnak, ezzel is erősítve a testvérvárosok kapcsolatát. A kiállítás fő témája a kerékpár, szimbolikus eszköz, melynek népszerűsége manapság ismét növekszik. A tárlaton bemutatott biciklik hidat képeznek különböző idők és világok között – fogalmazott az igazgató.

Ez az első alkalom, hogy egy gerlingeni kiállítás nyílt a Német Nemzetiségi Múzeumban, s a szervezők bíznak benne, hogy az ilyen események tovább erősítik a két város kulturális és sportkapcsolatát.

A különleges kerékpárokból álló tárlatot a közönség október közepéig látogathatja a helyszínen.