Boldog születésnapot, Pista bácsi!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai Idősek Napközi Otthonában ünnepelte 102. születésnapját Horváth István, akit augusztus 3-án Bencsik János országgyűlési képviselő, és Michl József polgármester is felköszöntött.

 

Pista bácsi, aki 1916. július 29-én született, alapítása óta oszlopos tagja és mindennapos látogatója az otthonnak, ahol rendszeresen felköszöntik a születésnaposokat.  Horváth István bácsi egyedül él saját otthonában, családja nincs, távoli rokonai az ország másik felében élnek és évente csak pár alkalommal tudják meglátogatni. Társaságát, barátait, a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói és a napközi tagjai alkotják. Napjait közösségükben tölti, szeret televíziót nézni és rádiót hallgatni, az őt körülvevők pedig háztartási, életvezetési segítséget is nyújtanak számára.

Idős kora ellenére Pista bácsi, bár hallása erősen megromlott, jó szellemi és kielégítő fizikai állapotnak örvend. Arra a kérdésre, hogy hosszú életének mi lehet a titka, csupán annyit válaszolt: „Az életet élni kell!”

Még sok örömet kívánunk, Isten éltesse Pista bácsi, boldog születésnapot!