A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szép tatai sikerek születtek a Megyei Német Mesemondó Versenyen

A Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai Tagintézménye idén is megrendezte a Megyei Német Mesemondó Versenyt „Kedves mesém” címmel, április 20-án.

A verseny ötlete és 12 éven át a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában történő megszervezése Cséby Józsefné tanárnőhöz köthető, aki 2 éve lakóhelyén Tatán, a Jázmin Iskolában dolgozik. Az iskola felvállalta, hogy a mára már hagyománnyá vált versenyt évről-évre megrendezi, hogy ezzel is népszerűsítse a német nyelvet, valamint a gyermekek olvasóvá nevelését más nyelven is.

Évente közel 20 iskola, 50-70 tanulóval él a verseny lehetőségével, a megmérettetésen csak olyan iskolák indulnak, amelyekben heti két-három órában tanítják a nyelvet évfolyamonként. A verseny fő segítői között a szervezők kiemelték a Ziel Kiadót, Haraszti Norbertet az Agóra Könyvesbolt vezetőjét, valamint többek között a Német Nemzetiségi Múzeumot és a Tatai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Schmidt Mónikát.

A versenyt idén már második éve Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Michl József polgármester nyitotta meg. Ezt követően a helyszínen 41 diák mérte össze a tudását, s végül szép tatai sikerek is születtek:

I. korcsoportos kategóriában (3-4. osztály):

2. helyezett: Tóth Dániel 4.b osztály – Jázmin Iskola Tata.

 

II. korcsoportos kategóriában (5-6. osztály):

1. helyezett: Galgóczy Csenge – Vaszary Iskola Tata

2. helyezett: Tőke Anna – Kőkúti Iskola Tata

3. helyezett: Nagy Dávid – Vaszary Iskola Tata.

 

III.  korcsoportos kategóriában (7-8. osztály):

2. helyezett: Nagy Letícia – Vaszary Iskola Tata.