Parancsnoki átadás-átvételi ünnepséget rendeztek a tatai laktanyában

Április 6-án dandárparancsnoki beosztás átadás-átvételi ünnepséget rendeztek a MH. 25. Klapka György Lövészdandár tatai laktanyájában. Horváth Gábor dandártábornok a honvédelmi miniszter határozata alapján egy évig Szarajevóban az Európai Unió EUFOR ALTHEA-műveletének törzsfőnöki teendőit fogja ellátni, ebben az időszakban Sipos Antal ezredes megbízott parancsnokként irányítja majd a tatai alakulatot.

 

Egy parancsnok nem igazi parancsnok, ha nem nőtt szívéhez az alakulata, így minden búcsú-még ha ideiglenes is- természetesen némi szomorúsággal jár - nyilatkozta a helyszínen Horváth Gábor. A dandártábornok hozzátette: - ettől függetlenül az alakulat személyi állományának tagjai kellően összeszokottak és rugalmasak ahhoz, hogy a feladatokat a következő egy évben is maradéktalanul végre tudják majd hajtani Sipos Antal vezetésével.

Sipos Antal ezredes már négy éve dolgozik együtt Horváth Gábor dandártábornokkal. A MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka  elmondta: - elegendő tapasztalattal és összeszokottsággal a hátuk mögött tovább tudják vinni azt a feladatot amit közösen elkezdtek, és amit a Zrínyi 2026-os program ( az elmúlt huszonhat év legnagyobb hazai honvédelmi és haderő-fejlesztési programja)  erre az évre kijelöl számukra.

A tatai dandár továbbra is elsődlegesen az alaprendeltetéséből fakadó ország- és határvédelmi feladatokat látja majd el, valamint a következő időszakban nagy szerepet kapnak a hazai és nemzetközi gyakorlatok is – kiemelten a már hagyománnyá vált közös kiképzések az amerikai hadsereg Magyarországon tartózkodó csapataival.