A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Munkásszállás építésére nyújt be pályázatot az Önkormányzat

Rendkívüli ülésre ült össze Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete március 21-én a Városháza Martyn-termében, ahol egy napirendi pontban szavaztak a képviselők.

Az ülés témája a „Munkásszállások kialakítása” című központi munkaerő-piaci programra való pályázat benyújtása volt. Ezzel kapcsolatban Michl József polgármester elmondta: - a rendkívüli ülés összehívását az indokolta, hogy március végéig van lehetősége az Önkormányzatnak benyújtani egy pályázatot, melynek sikeressége esetén a magyar állam támogatásával munkásszállót építhetnek. A testület tagjai támogatták a pályázat beadását, s ezzel a Güntner-Tata Kft.-t is, hiszen velük közösen egy olyan munkásszállót építhetnek, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a cég számára hiányzó szakmunkások Tatán dolgozhassanak. A polgármester hozzátette: - a pályázatnak van önerő része is, amelyre vonatkozóan a Güntner és az Önkormányzat egy közös megállapodást ír alá, így létrejöhet egy magas színvonalú, jó körülményeket biztosító szálláslehetőség a nem helyi munkaerő számára a gyár mellett, egy önkormányzati ingatlanon. Ezzel a város hozzájárul ahhoz, hogy Tata legtöbb dolgozót alkalmazó cége folyamatosan biztosítani tudja a számára szükséges, megfelelő képzettségű munkaerőt.

Április első felében a tervek szerint a témában egy lakossági fórumot is szerveznek majd, amelyen tájékoztatót tartanak a Güntner területének átalakításáról, a cég tevékenységeiről, és arról, hogyan érintik a változások a környéken élőket. A fórum időpontjáról hamarosan tájékoztatni fogják a tataiakat.