Szavazzunk idén is a tatai Mindennapok Hőseire!

A tavalyi sikeres program után a Tata és Térsége Civil Társulás 2018-ban is megszervezi a Mindennapok Hősei akciót azzal a céllal, hogy kifejezhessük megbecsülésünket mindazon tataiak iránt, akik elhivatottságuk, tenni akarásuk miatt munkájukkal tiszteletet vívtak ki a környezetükben. A hősökre február 9-től lehet szavazni online, vagy személyesen.

Az idei szavazásról február 6-án tartottak a szervezők sajtótájékoztatót, melyen elhangzott: továbbra is fontos, hogy a díjakat nem a szakma, vagy a cégek vezetői osztják ki, hanem a tatai emberek, az itt élő közösségek ítélhetik oda az arra méltóaknak. Tavaly- az első tatai akció során- közel 1000 szavazat érkezett, és több kategóriában kiélezett volt a verseny (több mint kilencvenen kaptak jelölést). Mivel a sajtón keresztül minden jelöltet megismerhettek a helyiek, így sokan kaptak pozitív, megerősítő visszajelzéseket.

A sajtótájékoztatón Domonkos Ágnes, a Tata és Térsége Civil Társulás elnöke elmondta: - Február 9-től február 28-ig lehet szavazni online vagy személyesen. Változás tavalyhoz képest, hogy a közösségépítés kategóriába idén bekerült a természetvédelem területe is, valamint a városüzemeltetés- közfoglalkoztatott  kategória közigazgatás-városüzemeltetésre változott, így az előző évi célcsoport mellett már a közigazgatás területéről is tudnak jelöltet állítani a szavazók. Domonkos Ágnes hozzátette: - Érdemes a közösségeknek, munkahelyi kollektíváknak vagy baráti társaságoknak összefogniuk egy-egy jelölt érdekében, hiszen így sok szavazatot lehet összegyűjteni, a jelölés pedig már önmagában is komoly erkölcsi elismerés az érintettek számára.

A tavalyi sikeres akció után idén tehát február 9. és 28. között lehet szavazni a tatai Mindennapok Hőseire a következő kategóriákban:

•        Egészségügy,

•        Honvédelem-rendvédelem,

•        Közigazgatás-városüzemeltetés,

•        Közösségépítés- kultúra- természetvédelem-civil – önkéntesek,

•        Szociális szektor –támogatói szolgálatok.

Szavazni minden olyan tatai vagy Tatán dolgozó személyre lehet, aki kategóriájában dolgozóként, foglalkoztatottként vagy akár civil önkéntesként lelkiismeretes elhivatottsággal sokat tesz másokért, az adott közösségért, vagy éppen a szűkebb társadalmi környezetünkért, s munkája példamutató minden korosztály számára. Szavazni lehet online a www.mindennapokhosei.hu Tata oldalon, vagy szavazócédulán a következő nyílt szavazó helyszíneken:

•        Magyary Zoltán Művelődési Központ,

•        Móricz Zsigmond Városi Könyvtár,

•        Tata Polgármesteri Hivatal,

•        Tata Tourinform Iroda,

•        Tatai Járási Hivatal,

•        Új Kajakház Ökoturisztikai Központ.

Az akcióban 18 éven felüliek szavazhatnak, mindenki egy voksot adhat le egy személyre, de több kategóriában is lehet voksolni egy-egy jelöltre.

Az akciót ebben az évben is támogatják helyi vállalkozások, szervezetek, akik a győztesek nyereményeit is biztosítják. Az ünnepélyes eredményhirdetést március 9-én rendezik majd, a szervezők február végéig várják a szavazatokat.

Tatán is élnek hősök! Köztünk járnak … Értünk dolgoznak … Minket szolgálnak.

Ismerjük meg őket! … Ismerjük el őket!