A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Nyílt napot tartott a Soproni Egyetem a piarista rendházban

Tatán tartott nyílt napot „Miért pont a Benedek?” címmel a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara december 14-én, a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban.

A központ idén szeptemberben kezdte meg működését a piarista rendházban, ahol a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszakot indított. A képzés a bölcsődékben dolgozóknak a pedagógus életpályához szervesen kapcsolódó diplomát nyújt, államilag finanszírozva.

Dr. Simon István Ágoston, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatási dékánhelyettese a nyílt napon elmondta: - a rendezvény  fő vezérfonala a csecsemő és kisgyermeknevelési képzés népszerűsítése, hiszen fontos, hogy a gyermekekkel minél több komoly pedagógiai szaktudással rendelkező szakember foglalkozzon a bölcsődékben, de szeretnék az egyetem, és a kar képzési palettáját is bemutatni. Az ősz óta Tatán folyó képzés eddigi tapasztalataival kapcsolatban a dékánhelyettes kiemelte: - a legfontosabb tapasztalat az öröm a hallgatók és az oktatók részéről egyaránt. A visszajelzések nagyon pozitívak, és azt bizonyítják, hogy a tatai képzésben az oktatók és a hallgatók jó együttműködésben tudnak dolgozni. Mivel közösek a célok: a tudás megszerzése és átadása, ezért az egyetem és a képzésben résztvevők igazán egymásra találtak.

A helyszínen tájékoztató előadáson vettek részt a megyei bölcsődék vezetői, képviselői. Ezt a programot januárban egy szélesebb körű nyílt nap követi majd, melyen egyéni meghívások és regisztráció alapján vehetnek részt mindazok, akik érdeklődnek a képzés iránt. A Tatán folyó oktatás lehetséges jövőbeli fejlesztésével kapcsolatban Dr. Simon István Ágoston úgy nyilatkozott: - mindenképpen tervezik a bővítést. Első lépésben négy szakirányú továbbképzést szeretnének 2018-ban meghirdetni, hiszen főként pedagógus továbbképzésekkel kívánják kiterjeszteni a lehetőségek sorát. Emellett egy újabb alapszak elindítása már a hosszabb távú célok közé tartozik, melyről a következő években születhet döntés.