Továbbra is a legjobbak között szerepel a Tatai járás

Az első 10 helyezett között szerepel a legjobb helyzetben lévő magyar járások rangsorában a Tatai járás, az osszkep.hu tanulmánya alapján.

Az internetes oldal elemzése a „Térképen: A területi tőke Magyarországon” címet viseli, és a részletes beszámoló elején kiemeli: - Hazánk járásainak fejlettségét és helyzetét a területi tőkével mérhetjük, ami nem elégszik meg a pénzben jól kiszámolható adatok vizsgálatával. A területi tőke a járások anyagi adottságai mellett a megfoghatatlan gazdagságot: a kultúra erejét és a társadalmi energiákat is figyelembe veszi. Az eredményekből jól látszik, hogy hazánkban Budapest és a megyei jogú városok kiemelkedően jó helyzetben vannak, de akadnak meglepő eredmények is.

Az Összkép cikkében található részletes térképek friss és pontos képet adnak arról, hogy milyen helyzetben vannak ma a hazai járások és települések. Ez alapján, az adatok és a friss összegzés szerint a legjobb helyzetben lévő járások: Budapest, a Pécsi, az Egri, a Szegedi, a Székesfehérvári, a Szombathelyi, a Győri, a Tatai, a Zalaegerszegi, a Veszprémi, a Debreceni, a Budakeszi, a Dunaújvárosi, a Balatonfüredi, a Soproni, a Békéscsabai, a Dunakeszi és a Szentendrei járás. Az eredményből jól látható, hogy a Tatai járást a rangsorban csak megyei jogú városokhoz kapcsolódó járások előzik meg a területi tőke szempontjából.

A cikk részletesen a következő címen érhető el:

http://osszkep.hu/2017/11/terkepen-a-teruleti-toke-magyarorszagon/