Tatai sikerek a Megyei Pályaválasztási Kiállításon

A 18. Megyei Pályaválasztási Kiállítás családi napján november 11-én a szervezett iskolalátogatásokon túl, számos család is felkereste Tatabányán a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett kiállítást a Földi Imre Sportcsarnokban. A továbbtanulási lehetőségeket bemutató rendezvényt három nap alatt háromezer-ötszáznál több érdeklődő tekintette meg.

Szombaton adták át a kiállítás elismeréseit. Az „Év kiállítója” fődíjat és a hozzátartozó vándorkupát idén a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyerte el. A második helyezett a TSZC Bánki Donát - Péch Antal Szakgimnáziuma, a harmadik díjat a kömlődi Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Hegyháti Alajos Tagintézménye kapta meg. A legjobb kulturális műsorért a tatai Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium kapott elismerést Hajasné Dr. Hertelendi Valériától, a KEM KH Foglalkoztatási Főosztályának vezetőjétől.

A kiállítást Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntője zárta, aki kiemelte, hogy rekordszámú érdeklődő volt kíváncsi a pályaválasztási lehetőségekre és a kiállítók arról számoltak be, hogy a diákok céltudatosan érkeztek a standokhoz, kérdéseikből is látszott, hogy már előzetesen is tájékozódtak a leendő iskolájukról.