Esélyegyenlőségi fórumot tartottak a Városházán

Tata Város Önkormányzata Esélyegyenlőségi Fórumot szervezett november 7-én a Városháza Martyn-termében, ahol a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatáról kezdődtek egyeztetések.

Az Önkormányzat 2013-ban fogadta el Tata Város Helyi Esélyegyenlőségi Programját, melyet kétévente felülvizsgál. A fórum célja, hogy a programban megfogalmazott célkitűzések megvalósulását figyelemmel kísérjék. Michl József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: - a városnak az a feladata, hogy a programmal segítse azokat a tataiakat – a gyerekeket, nőket, szegénységben élőket, időseket, betegeket - akik önerejükből, egyedül nem tudnak a helyzetükön változtatni, ezért az esélyegyenlőség megteremtése a teljes közösség dolga, amit nem valaki helyett, hanem valakikért közösen teszünk meg. A program legfontosabb része az esély megteremtése, ezután a munkát mindenki maga végzi el. Ebben a tekintetben az elmúlt években nagyon jó eredmények születtek, tovább fejlődött a helyi ifjúságpolitika, új szempontok és eszközök gazdagítják az idősgondozás területét, és új közösségek léptek be a szociálisan rászorulók megsegítésének munkájába.

A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatához a héten várja az Önkormányzat a tataiak véleményét, javaslatait is, hiszen jövőre egy teljesen új program készül majd.