A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új szabadtéri sportpark épül a Cseke-ligetben

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretén belül és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Sportközpontok és Tata Város Önkormányzata együttműködésével egy „D" típusú sportpark létesül Tatán, a Cseke - ligetben.

A helyszínen, a már épülő parkban Michl József polgármester, és dr. Beró Henrietta alpolgármester tartott sajtótájékoztatót október 2-án. Michl József nyilatkozott arról, hogy Tata más pontjain is szeretnének a jövőben hasonló kültéri fitneszparkokat létrehozni, hiszen az a cél, hogy a városban több ponton koncentráltan olyan sportolási lehetőségek legyenek, amelyek segítik a tataiakat az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában. A városvezető hangsúlyozta: - A Cseke-ligeti helyszín azért is nagyon jó választás, mert több eszköz áll egyszerre rendelkezésre, az új sportpark mellett a tenisz és a futás kedvelői is élhetnek a szabadtéri mozgás lehetőségével.

A gumiburkolattal ellátott sportpark alapterülete 10×15 méter lesz, és hat elemcsoportból 15 szabadtéri funkcionális edzésre alkalmas, saját testsúlyos gyakorlatok végzésére tervezett eszközt találunk rajta.

A körzet önkormányzati képviselője, dr. Beró Henrietta a közel 13 millió forintos beruházással kapcsolatban elmondta: - A Cseke-liget fejlesztésének ez a sportpark az első lépése, a helyszínen a teniszklubbal együttműködve további átalakításokat is terveznek. A funkcionális edzést kiszolgáló elemek azért is kerültek a Cseke-tó partjára, mivel a hely a város egyik legkedveltebb futóterepe, és az új eszközökkel a futók kiegészíthetik, változatosabbá tehetik az edzéseiket. Az alpolgármester hozzátette: - a jövőben tovább fejlődik a sportpark melletti játszótér is, így ott gyerekek és szülők egyszerre találnak majd családi kikapcsolódási lehetőséget.