A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

25 éves lett a Talentum Iskola

Nem mindennapi tanévnyitó ünnepséget szervezett a tatai Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, hiszen az intézmény a 25. tanévét kezdte meg szeptember elsején.

Az iskolában - már hagyományosan - idén is a tanév első két napján évkezdő táborral hangolódnak a diákok és a tanárok az előttük álló időszakra. Ilyenkor nemcsak a nyári élménybeszámolóké a főszerep, hanem az osztályfőnökök is megbeszélhetik tanítványaikkal az éves terveiket.

Az iskola 1993-ban egy osztállyal kezdte meg működését. A 25. jubileummal kapcsolatban Fogel Zsolt elmondta: - hosszú évek óta kialakult az az iskolaszerkezet, melyben megtalálták a helyüket a város, a megye vagy akár az ország oktatási életében is. Vitathatatlan az érdeme a nevelői és a diákközösségnek, a szülői körnek, Tata városának, s mindazoknak, akik segítettek és segítenek abban, hogy elkezdődhet az intézmény 25. tanéve. Megkérdőjelezhetetlen az, hogy van valami plusz erő, hit, kitartás, szakmai alázat ami jellemezhet minket, s nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek - fogalmazott az iskola igazgatója.

Az iskola az új tanévben is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy többek között segítsék az átállást a felső tagozatba kerülő gyerekeknek, tovább erősítsék a középiskolai közösségük formálását, és egy új programot is szeretnének beindítani a korai nyelvoktatás terén, melyben külsősöknek segítenek majd az angol nyelv tanulásában.

Gratulálunk a 25. jubileumhoz, további sok sikeres, boldog és eredményes tanévet kívánunk a jövőben is!