A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Több mint 1 milliárd forintból újul meg a Vaszary Iskola

A Vaszary János Általános Iskolában is becsengettek szeptember első napján. Az ünnepélyes évnyitó résztvevői nemcsak az új tanévnek örülhettek, hanem azoknak a fejlesztéseknek is, amelyek nyomán a következő két évben megújul az iskola, Jázmin utcai tagintézményével együtt.

10 milliárd forintos iskolafejlesztési program kezdődött a Tatai-medencében, melynek részeként Tatán első körben a Bláthy majd a Jávorka iskolák kollégium korszerűsítésére került illetve kerül sor, a Vaszary Iskola pedig térségi iskolaközponttá válik. Egy pályázatnak köszönhetően az Európai Unió és a magyar állam támogatásával 1 milliárd 160 millió forintból újul meg az intézmény a Jázmin Iskolával együtt a következő két évben. A fejlesztések során a két iskola kiegészül azokkal a hiányzó funkciókkal, amelyeket egy átfogó, nagy építési munka keretében fognak kivitelezni. Emellett hamarosan sor kerül a Fazekas utcai iskola korszerűsítésére is, egy nyertes pályázat nyomán.

Bencsik János országgyűlési képviselő az évnyitón tájékoztatott arról, hogy ezeknek az öreg épületeknek a teljes alapközmű rendszerét meg kell újítani, újra kell építeni a vízvezetékeket, a csatorna és villamoshálózatot, és el kell végezni a szükséges szigetelési munkálatokat. A fejlesztések során a közösségi terekben fog erősödni a két iskola, a Jázmin utcában pedig emellett egy, az eddiginél komolyabb tornaterem is fog létesülni.

A munkálatok a következő két évben folynak majd, mindezt nem lesz könnyű összeegyeztetnie a tankerületnek és az iskoláknak, hiszen olyan átfogó felújításról van szó, amely csak a nyári tanszünetben nem végezhető el, ezért érinteni fogja az oktatási időszakot is.