A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Központi orvosi ügyelet

Az ügyeleti ellátásban részt vevő háziorvosok kezdeményezésére átalakul a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátása. A lebonyolított közbeszerzési eljárás alapján 2016. június elsejétől a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézménnyel szerződésben álló INTER-AMBULANCE Egészségügyi Szolgáltató Zrt. szervezi a sürgősségi orvosi ellátást.

Michl József polgármester a változásokról szóló sajtótájékoztatón elmondta:- egy folyamatos fejlesztés szolgálja azt a célt, hogy minden szempontot kielégítő háziorvosi ügyelete legyen a városnak. Ennek a folyamatnak része volt az a lépés, amellyel a Központi Rendelőből egy új, modern környezetbe került az ügyeleti ellátás, majd az ügyeleti rend megerősítése is, amikor megállapodás született a mentőszolgálattal arról, hogy minden, az ügyeletre bejövő hívás automatikusan a mentőkhöz fusson, és ők döntsék el, hogy az adott helyszínre mentőautót vagy a háziorvost kell kirendelni. A mostani változást az indokolja, hogy a tatai háziorvosok kérésére - őket segítve, támogatva - át kellett szervezni az ügyelet szakmai oldalát is. Az orvosi feladatok ellátására kiírt pályázatot az INTER-AMBULANCE nyerte meg, így ők veszik át városunkban és a kistérségben az ügyeleti ellátással kapcsolatos feladatokat. A betegek számára ez nem jelent majd változást, hiszen a jövőben is magas szakmai színvonal jellemzi az ellátást – nyilatkozta a polgármester.

A rendelés június 1-től is a megszokott helyszínen és feltételekkel történik:

A rendelés helye: 2890 Tata, Fürdő u. 19.

                            Tel.: 381-440

                            E-mail: ugyelet@tata.hu

A rendelés ideje:   hétfő-péntek 16.00 – 8.00

                             hétvégén és ünnepnapokon 8.00 – másnap 8.00

Változás, hogy a gyermekek ügyeleti ellátása június elsejétől a felnőtt ügyelet keretében történik, és a teljes ügyeleti időtartamra kiterjed. Az ügyeleti ellátásban mentő szakápolói végzettséggel rendelkező gépkocsivezetők segítik majd az ügyeletes orvos munkáját, ami így hatékonyabb és magasabb színvonalú ellátást tesz lehetővé.