Már kapható a Patrióta Magazin nyári száma

A lap legfrissebb kiadásában részletesen olvashatnak a Vörös Rébék musical balladáról, melyet július 28-án mutatnak be a szabadtéri színpadon. A cikkben Pesty-Nagy Kati rendező mesél a produkció születéséről, és Tatához fűződő viszonyáról.

Az aktuális témák között szerepel a Kőkúti modell, egy írás a városunk óvodáiban folyó munkáról, valamint beszélgetés Szabó Előd református lelkésszel, a reformáció 500. évfordulójának apropóján. Interjút találnak a lapban Smídt Róbert szőgyéni szobrász és fafaragó művésszel, aki idén tavasszal a Városházán mutatta be Himnusz című monumentális táblaképét, és Gyurkó Erzsébettel, a 30 éves Pötörke Népművészeti Egyesület elnökével.

A Porta rovatban a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár történetéről és fejlesztési terveiről, a Mesterségem címere rovatban pedig a Tatai Ipari Parkról és a Barina Kft.-ről olvashatnak. A magazin hasábjain megelevenedik testvérvárosaink idei csíksomlyói találkozója, megtudhatják miért egyre népszerűbb sport a kosárlabda Tatán, és hogy milyen kincseket rejt a Neszmélyi borvidék.

Az újság megvásárolható a Városmarketing Irodában, a Magyary Zoltán Művelődési Központban, a Tatai Fényes Tanösvényen, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, a Kiskastélyban, és a Tourinform Irodában.

Akiket mélyebben foglalkoztat, hogy mi zajlik városunkban, mi áll a helyi hírek hátterében, kik élnek Tatán, és mit tesznek a köz szolgálatában, előfizethetik a negyedévente megjelenő magazint. Megrendelésüket, véleményüket, javaslataikat a következő címre várjuk: tataipatriota@tata.hu.