A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Augusztus 5-én rendezik az idei Tatai Minimarathont

Tata Város Önkormányzata, a Felnőtt Utazók Klubja, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt., a Tatai Atlétikai Club, és a KEM Természetbarát Szövetség rendezésében idén augusztus 5-én szervezik Tatán a XXXIV. Minimarathont. A sporteseményről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők, a Városháza dísztermében.

A verseny célja idén is az egészséges életmód, az atlétika és a rendszeres testedzés népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása, és a nemzetközi sportkapcsolatok ápolása. A versenytáv egyéniben 13,5 km, de lehet indulni 3 fős váltóban is, a váltótávok: 2,2 - 6,6 és 4,7 km. A Minimarathon, a 32. Wizz Air Budapest Félmaraton hivatalos felkészülési versenye is egyben.

A sajtótájékoztatón Tompa Andor főszervező elmondta: - a családias hangulatú rendezvény Magyarország egyik legszebb környezettel bíró futóversenye, amely két tó partján, és számos hangulatos utcán át vezet. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy idén délelőtt 11 órakor rajtolnak majd el a futók, így biztos, hogy az eredményhirdetésen azok is részt tudnak venni, akik hazánk távolabbi pontjairól érkeznek, és még a verseny napján haza is szeretnének utazni. A versenyt követő 14: 00 órára tervezett eredményhirdetést a Bor és Hal Ünnepen tartják meg a Kastély téren.

Michl József polgármester az eseménnyel kapcsolatban kiemelte: - óriási dolog az, hogy Tatának van olyan rendezvénye, amely már 34 éve működik, és évről évre várja az érdeklődőket, miközben folyamatosan fejlődik és változik. Tata példaértékű sportéletét 2017-ben két új esemény is kiegészíti, hiszen június 23-25-én rendezik az Országos Strandröplabda Bajnokság I. Mesterfordulóját valamint az U14 Strandröplabda Magyar Kupát az Építők parkjában, augusztus 18-19-én pedig szintén városunkban kerül sor az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupára.

Az idei Minimarathon tehát a megszokott távon, de új időpontban: délelőtt 11.00 órakor kezdődik majd. Nevezni augusztus 1. éjfélig lehet, a mellékelt információs tájékoztatóban található online címen. A helyszíni nevezés helyszíne és időpontjai: augusztus 4. 15:00-19:00 óráig, és augusztus 5. 08:00-10:00 óráig a versenyközpontban, a Magyary Zoltán Művelődési Központban.