A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ülésezett a Kistérségi Társulási Tanács

Május 30-án, a Városháza dísztermében ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, amely 6 napirendi pontot tárgyalt.

Az ülés témái között szerepelt egy beszámoló a társulás 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról. Michl József a Társulási Tanács elnöke ezzel kapcsolatban a helyszínen elmondta: - a kistérséget egy nagyon precíz, pontos gazdálkodás jellemzi, melyben fontos szerepet játszik a két nagy intézmény- az Időskorúak Otthona és a Szociális Alapellátó Intézmény - hiszen mindkettő kistérségi fenntartásban működik.

A napirendek között tárgyaltak a társulás tulajdonában lévő kisbusz üzemeltetéséről és bérbeadásáról, valamint a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona vezetői munkakörének betöltésére érkezett pályázatokról is. Két pályázat érkezett, a társulás Magó Ottó, a jelenlegi igazgató pályázata mellett voksolt, így a jövőben továbbra is ő vezeti majd az intézményt. Ezzel kapcsolatban Michl József úgy nyilatkozott: - a szociális otthon szépen fejlődik, folyamatosan megújul, s Magó Ottó nagyszerűen fogja össze a munkatársi kört és irányítja az idősekkel való törődés feladatait, mindennapi életük megszervezését.

Az ülés végén dr. Friedrich Gábor r. ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetője a közbiztonsági helyzetről, dr. Szalay Zoltán a Tatai Járási Hivatal vezető helyettese az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről, míg Székely Csaba, a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője a jelenlegi gyermek és családvédelmi feladatokról tartott tájékoztatót.