A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Köszöntjük a tatai pedagógusokat!

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Zrt. szervezésében Városi Pedagógusnapi Ünnepséget rendeztek május 25-én délután a Magyary Zoltán Művelődési Központban. 

Michl József az ünnepségen a város és az itt élő családok nevében köszönte meg azt az áldozatos munkát, amit a tatai pedagógusok végeznek. A polgármester elmondta: - bár az oktatási rendszer az elmúlt években sok változáson esett át, de megmaradt annak a módja, hogy a világra nyitott szemmel és nyitott szívvel az óvodákba és iskolákba érkező gyerekeinknek számos lehetőséget tudjon adni a helyi intézményi hálózat. Ezek a lehetőségek pedig akkor válnak igazi és maradandó élménnyé, amikor a gyermek olyan pedagógussal találkozik, aki a szeretetével, odaadó szolgálatával és áldozatvállalásával, nagy örömmel adja át mindazt, amit az életben ő maga is megtanult.

 

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: - törekedjünk megismerni a bennünk lévő jót, és az árnyékos oldalainkat is, melyekkel megbarátkozva be tudjuk azokat integrálni saját magunkba, ezzel vállaljuk és adjuk önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, törekedve arra, hogy jobbá váljunk. Ha ezt megtesszük, akkor a környezetünkben mások is képesek lesznek igazán önmagukat adni, mert kialakul egy bizalmi, elfogadó légkör. Amit megtanultunk és megtapasztaltunk a szolgálat idején, azt tudjuk adni szeretettel, a legőszintébben. Köszönöm azt, hogy önök így élik az életüket - fogalmazott Bencsik János.

 

Ünnepi beszédében a helyszínen Vereckei Judit a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója elmondta: -  a pedagógus munka az egyik legfelelősségteljesebb hivatás, melynek megvan az a szépsége és privilégiuma is, hogy a pedagógusok szinte azonnal érzékelik, hogyan épül munkájuk által a világ. A felelősség egyrészt a tudás, ismeret átadásában rejlik, de legalább ennyire fontos a nevelőmunka, a gyermekekkel kialakított személyes kapcsolat és a példamutatás is. Vereckei Judit hozzátette: - ez az ünnepi alkalom nem arra hivatott, hogy a hétköznapok nehézségeiről szóljon, hanem, hogy a több évtizedes hagyomány adta lehetőséget kihasználva megköszönhessük, hogy ezt a pályát választották, és kitartottak, megmaradtak pedagógusnak, tanítónak, tanárnak, nevelőnek.

 

A rendezvényen a magyar oktatás és nevelésügy aktuális kérdései címmel dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke tartott előadást, majd a nyugdíjba vonuló és színes diplomás pedagógusokat szólították színpadra. Idén 22 szakembert köszöntöttek. Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester és Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke gratulált Dúcz Zsigmondnénak vasdiplomájához, Berecz Györgynének és Pap Lászlónénak gyémántdiplomájukhoz, Szabó Lászlónénak pedig aranydiplomájához. A nyugdíjba vonuló kollégák sorában Beróné Losonczi Mária, Borosné Neusinger Gabriella, Dr. Családi Ferencné, Csanády Csabáné, Dukony Ferencné, Faluné Tremmel Erzsébet, Garán Ildikó, Hartmann Jánosné, Kenderné Fonda Ágnes, Kovács Albertné, Majlingerné Vodál Zsuzsanna, Orosz Mária, Oszkóné Kálmán Ildikó, Szallerbeck Edit, Szalóki Valéria Violetta, Tóth Gabriella, Varga Zoltánné, és Vargáné Tar Ágnes részesült elismerésben. Az ünnepségen Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Beróné Losonczi Mária, Kovács Albertné, Majlingerné Vodál Zsuzsanna és Tóth Gabriella. A Pedagógus Szolgálati Emlékérem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható szakmai elismerés. Azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása, nevelése érdekében dolgoztak, és kiemelkedő munkát végeztek.

 

A program végén, az ünnepi műsorban Derzsi György - Pesty-Nagy Kati: Vörös Rébék című musical balladájából Bucsi Annamária, Kecskés Tímea és Pásztor Ádám adott elő részleteket. Az ünnepségen műsorvezetőként közreműködött Jenei Márta.

 

Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a tatai pedagógusok odaadó, áldozatos munkáját!