Tatán szervezett kerekasztal-beszélgetést a KÉSZ

Tatán tartotta országjáró kerekasztal-beszélgetéssorozatának újabb állomását a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), „Aki a jövőben akar olvasni, annak a múltban kell lapozgatnia” címmel, április 26-án.

A rendezvénysorozat, mely idén lépett történetének 21. évébe, nem először várta a tatai érdeklődőket, akik hasonlóan a korábbi eseményekhez, most is nagy számban vettek részt a beszélgetésen. A programsorozat részeként minden helyszínen aktuális politikai, közéleti, társadalmi kérdéseket vitatnak meg egy politikus és egy politológus segítségével, valamint megválaszolják a nézők kérdéseit is.

A Magyary Zoltán Művelődési Központban rendezett esten Dr. Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnökének vendége ezúttal Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, és Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Csoport vezetője volt.

Dr. Lanczendorfer Erzsébet, a beszélgetéssorozat elindítója és szervezője a program előtti sajtótájékoztatón elmondta: - ez már a 243. beszélgetés, ám kezdettől fogva ugyanazok az elvek vezetik a szervezőket és résztvevőket: megismertetni a valóságot, világosan és egyértelműen fogalmazni, és bátran képviselni az igazságot.

Mráz Ágoston a tájékoztatón hangsúlyozta: - aki csak elméletben ismeri a politikát, de az emberekkel nem találkozik és nem érti meg, hogy mi foglalkoztatja a társadalmat, az nem ismeri az országot és nem tud helyes döntéseket hozni. Ezért a program célja az, hogy valóban találkozhassanak azokkal az emberekkel akik szeretik az országot, érdeklődnek a politika iránt, és egy közös beszélgetés során meg tudják válaszolni a kérdéseiket is.

Dr. Völner Pál a beszélgetéssorozat kapcsán úgy nyilatkozott:- a program azért egy üde színfolt Magyarországon, mert ezeken az estéken nevén nevezik a dolgokat, és világosan, egyértelműen fogalmaznak a mindenkit körülvevő aktuális politikai, közéleti kérdésekről.

A tatai rendezvényen először a meghívott vendégek osztották meg véleményüket a nézőkkel fél-fél órában aktuális kérdésekről és eseményekről, majd a közönség kérdéseire válaszoltak.