A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Neszmélyen rendezték idén a Bölcsődék Napját

A tatai Csillagsziget Bölcsőde és a Juniorka Bölcsőde szervezésében Neszmélyen tartották a Bölcsődék Napja ünnepi rendezvényét április 21-én. 

Az idei találkozó szakmai középpontjában a közösség, és az abban rejlő összetartó erő fontossága állt, melynek meghatározó jelentősége van a mindennapok során. Egy jó közösségben vidámabbak, kreatívabbak a dolgozók, s ez hatással van munkájukra, a hivatásukat szerető, kiegyensúlyozott felnőttek között pedig a gyermekek fejlődése is harmonikusabb, érzelemviláguk gazdagabb.

Fekete Éva, a Csillagsziget Bölcsőde vezetője elmondta: - mára a bölcsődei dolgozók is a megérdemelt helyükön lehetnek, nagy öröm, hogy bekerültek a pedagógus életpálya modellbe. Fontos ez a nap, mivel egyre nagyobb szükség van a bölcsődékre, melyek Tatán kiemelten nagy teret kapnak, hiszen egyedülálló személyi feltételekkel tudnak dolgozni. A Csillagsziget Bölcsődében dolgozók száma nagymértékben segíti azt a munkát, amely által a gyermekek magas színvonalú ellátásban részesülnek-nyilatkozta az intézményvezető.

A rendezvényen minden évben lehetőség van arra, hogy a Bölcsődék Napján egy dolgozót kiemelkedő munkájáért jutalmazzanak. Idén Bősze Istvánné kisgyermeknevelő kapta az elismerést, magas színvonalú szakmai munkájáért. Az oklevelet Michl József polgármester adta át, aki a helyszínen köszöntötte az ünnepi rendezvény minden résztvevőjét. Bősze Istvánné Julika,1981 óta dolgozik a Csillagsziget Bölcsődében. Az évek során folyamatosan képezte magát, nem megelégedve a korábban megszerzett tudással. A szakmai változásokat mindig nyomon követi, ezért a minél magasabb színvonalú bölcsődei nevelés megvalósítása, a gyermekek fejlődésének segítése érdekében, gyakran önként vesz részt továbbképzéseken, szakmai tanácskozásokon. Ezáltal naprakész, friss ismeretekkel rendelkezik, melyeket munkájába beépítve hasznosít. Kapcsolata a gyermekekkel, szülőkkel kiegyensúlyozott, példaértékű. Nyugodt személyiségéből adódóan a szülők szívesen fogadják nevelési módszereit, véleményét, tanácsait. 2014-ben a Csillagsziget Bölcsődének lehetősége nyílt a sajátos nevelési igényű gyermekek részére egy speciális csoport indítására. Julika önként vállalta ezt a szép, de egyben nagyon nehéz feladatot, melyet a mai napig kiemelkedő empátiás képességének köszönhetően türelemmel, és odaadással végez. További munkájához jó egészséget, kitartást és még sok-sok örömteli pillanatot kívánunk!

Az idei szakmai találkozón ünnepi zenei műsorral lépett fel a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, valamint Vastag Csaba Fonogram-díjas énekes. A nap folyamán a helyszínen Dr. Sándor Ildikó néprajzkutató tartott szakmai előadást „Közösségteremtő néphagyomány napjainkban” címmel, a programban közreműködött Jenei Márta.