A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újabb iskolai könyvtárakat fogadtak örökbe Tatán

Folytatódik a Bencsik János országgyűlési képviselő, és Henzer Zsuzsanna iskolai könyvtári szaktanácsadó kezdeményezésére elindult könyvtár örökbefogadási program.

Az iskolai könyvtárak tervszerű és kiszámítható fejlesztése és állománygyarapítása érdekében kezdeményezett program nyomán tavaly a Kőkúti Iskola könyvtára gyarapodott számítástechnikai eszközökkel, három vállalkozás összefogásával. A héten a Színes Iskola és a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának könyvtára is értékes eszközökkel lett gazdagabb.

A „Fogadj örökbe egy iskolai könyvtárat” kezdeményezés célja, hogy az iskolai könyvtárak fejlesztésén keresztül olyan környezetet tudjanak az intézmények biztosítani, amely a gyerekeket inspirálhatja az olvasásra, és az internet adta lehetőségekkel élve segítheti az információgyűjtést, elemzést. Mindez lényeges a jövőbeli képezhetőség szempontjából, hiszen ha kevés a munkaerő, vagy képzettségi problémák vannak, akkor a fiatalok nem fognak tudni beilleszkedni a munkahelyi közösségekbe, s ez akadályozza a gazdasági fejlődést is a térségben.

A Színes Iskola most bútorokkal -asztalokkal, székekkel, szekrényekkel-, két laptoppal, hangfalakkal, egy multifunkcionális nyomtatóval, és új könyvekkel gazdagodott a Güntner, míg a Bláthy Iskola televízióval, laptoppal, multifunkcionális és etikett nyomtatóval, valamint laminálógéppel gyarapodott a Grundfos jóvoltából. A támogató cégek az eszközvásárlást követően a következő időszakban évi 300.000 forinttal segítik majd az érintett iskolák könyvtárait, állománygyarapítási céllal.

A gazdasági társaságok és intézmények összefogásával a program nyomán 12 iskolai könyvtárat fogadnak örökbe a Tatai-medencében, ezzel számos helyen megújulhat a könyvállomány, s modernebbé válik a könyvtárak felszereltsége.