A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Egyháztörténeti novellaíró pályázat résztvevőit köszöntötték a Református Gimnáziumban

A Tatai Református Egyházközség novellaíró pályázatot írt ki a magyar protestáns középiskolák diákjai számára, a Reformáció 500. évfordulója alkalmából.

A felhívásra 11 pályamunka érkezett, az eredményhirdetésre a Tatai Református Gimnáziumban került sor, ahol minden jelentkező elismerésben részesült. A díjátadón Illés Dániel, a gimnázium igazgatója, és Dr. Szabó Előd református lelkész mondott köszöntőt, majd Dr. Pompor Zoltán, a zsűri elnöke értékelte a pályaműveket.

Az egyháztörténeti novellaíró pályázat első 4 helyezettje egy-egy tabletet, a többi résztvevő pedig az elismerő oklevelek mellett, egy- egy pendrive-ot kapott ajándékba.

A pályázat első négy helyezettje:

  • 1. helyezést ért el Balázs Eszter, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának diákja,
  • 2. helyezést ért el Krcsméri János András, az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola, Óvoda és Gimnázium diákja,
  • 3. helyezést ért el Oláh Péter, a váci Bernáth Kálmán Református Gimnázium diákja,
  • és 4. helyezést ért el Gazda Dorottya, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanulója.

    A díjkiosztót követően a fiatal novellaírók egy közös műhelymunkán vettek részt a zsűri elnökével. Az elkészült írások elolvashatóak lesznek a Tatai Református Gimnázium honlapján, de a művekből egy elektronikus kiadvány is készül majd, amit le lehet tölteni az iskola weboldaláról.