A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatán rendezik a Kárpát-medencei Református Középiskolák XXI. Találkozóját

Július 3. és 6. között rendezik városunkban a Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozóját, a Tatai Református Gimnázium szervezésében.

A találkozón már 21. alkalommal gyűltek össze a református középiskolák képviselői, hogy még szorosabbá fűzzék kapcsolataikat, kicseréljék tapasztalataikat, hitükben, küldetésükben megerősödjenek.

Ahogyan azt a hétfői megnyitó ünnepségen Illés Dániel igazgató is kiemelte, a találkozó központi gondolata a szeretet, jelmondata: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe”, a rendezvény programjait is e gondolat köré szervezték.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is négytagú küldöttségekkel képviseltetik magukat az intézmények, Tatára 170 vendég érkezett határainkon innen és túlról. A találkozó helyszíne az Öreg-tó Club Hotel, de a résztvevők megismerkednek a Református Gimnáziummal, és egy interaktív vetélkedő formájában városunkkal is.

A programot hétfőn délelőtt ünnepi istentisztelettel nyitották meg a Református Templomban, ahol igét hirdetett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, köszöntőt mondott Bellai Zoltán püspöki főtanácsos, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-és ifjúságügyért felelős államtitkára, Király András György, a bukaresti Tanügyminisztérium kisebbségi oktatásért felelős államtitkára, Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester.

A hét folyamán a találkozó résztvevői többek között fórumokon és fakultációs programokon, táncházban és vetélkedőkön vesznek részt.