A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Köszönet tatai és kistérségi védőnőinknek!

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény a Magyar Védőnők Napja alkalmából köszöntötte a tatai és kistérségi védőnőket.

Hazánkban 101 évvel ezelőtt, 1915. június 13-án Budapesten, Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével született meg az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére", és ezen belül a Védőnői Szolgálat. Heim Pál kezdeményezésére aztán a gondozóképzést a Stefánia Szövetség indította el a Központi Védőnőképző Iskolában még 1916-ban. A Magyar Országgyűlés 9 éve nyilvánította június 13.-át a Magyar Védőnők Napjává.

A tatai rendezvényen köszöntőjében Michl József polgármester kiemelte, hogy a magyar védőnői hálózat felépítése egyedülálló a világban, ami nagyon hasznos és jó példa. Az elmúlt 10 év során sokat javultak a tatai védőnők munkakörülményei, s az önkormányzat továbbra is kiemelten kezeli munkájukat, és segíti, hogy folyamatosan megkapják mind a kellő szakmai, mind pedig a lelki támogatást. A polgármester hozzátette:- A védőnők segítő munkáján rengeteg minden múlik, és nagy szükség van arra a támaszt adó partneri kapcsolatra, amit a családokkal a mindennapokban kiépítenek.

Dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetője elmondta:- a védőnői hivatás több mint egy szakma, hiszen gyermekekkel foglalkozni, az útjukat egyengetni a legfontosabb feladatok egyike, s egyaránt fontos a városnak, az országnak, és a nemzetnek. Büszkék lehetünk, hogy a magyarok által kidolgozott módszer világszerte mintaként szolgál. Amit a védőnők ma tesznek, az évek múlva hozza meg gyümölcsét, a lélek kiteljesedésében- fogalmazott Dr. Cseh Tamás.

A rendezvény helyszínén Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, Dr. Cseh Tamás, és Cellár József Szomód polgármestere személyesen mondtak köszönetet a meghívott tatai és kistérségi védőnőknek.