A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megyei táncosok és énekesek szerepelnek a Páva Népművészeti Vetélkedőben

2015-ben már harmadszor indult útjára a „Felszállott a páva” televíziós  népművészeti  vetélkedő, amelyben ezúttal 6-14 éves korú gyermekek szerepelnek.

Már az is nagy szenzációnak számított, ha valaki a televíziós előselejtezőkig eljutott, hiszen az országból mintegy 5000 jelentkezőből választották ki őket. Az eddigi seregszemlén nagyon erős volt a mezőny, ezt láthatták, akik követték a műsor adásait. Fantasztikus, ahogyan ezek a gyerekek táncolnak, énekelnek, zenélnek, hordják a népviseletet és megbecsülendő az a pedagógiai munka is, amely a gyermekek teljesítménye mögött áll. Éppen ezért kiemelkedőnek tartjuk, hogy megyénkből több csoport és szólista is bejutott az előválogatókra, pl. Bakony térségéből láthattuk a Kis Langallik táncegyüttest és Hadobás Zorka tatabányai énekes kislányt.

 AZ OKTÓBER 23-i ADÁSBAN PEDIG A TATAI PÖTÖRKE EGYESÜLET KISCIFRA ÉNEK – ÉS TÁNCEGYÜTTESÉT ,  VALAMINT A TATABÁNYAI FORGÓRÓZSA NÉPMŰVÉSZETI KÖZPONT RÓZSABIMBÓ ÉNEKEGYÜTTESÉT LÁTHATJÁK. Felkészítő pedagógusok: Gyurkó Erzsébet és Keltai Gábor, valamint Szegvári Ildikó.

Aki kíváncsi, hogy ki képviseli az élőadásban megyénket, nézze meg pénteken este 20.30-kor a Duna tv-n a „Felszállott a páva” c. műsor adását.

Gyurkó Erzsébet