A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Zajlik a Bláthy Hét Tatán

Idén október 5. és 9. között zajlanak a programok, amelyek minden évben más tematikát követnek. Mivel 2015: A Fény Nemzetközi Éve, így az iskola most ehhez a témához igazította a Bláthy-Hét változatos eseménysorozatát. Nagy Edina, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a rendezvény már nagyon régi hagyomány, amit örömmel visznek tovább.

A hivatalos megnyitó október 5-én délután zajlott, de aznap délelőtt már a diákönkormányzat tagjai megkoszorúzták Budapesten Bláthy Ottó sírját. Az idei programot különlegessé teszi, hogy az iskola névadója 155 éve született, ezért a helyszínen, a Bláthy szobor mellett a kis sétányon fát ültettek és emléktáblát is elhelyeztek a hétfő délutáni szemerkélő esőben.

A hét folyamán naponta váltakozó témájú programok várják a diákokat, akik többek között információkat kapnak az egészséges életmódról, részt vehetnek gyárlátogatáson, az iskola kiemelt partnereit fogadhatják a térség ipari parkjaiból, de ellátogat a Bláthy-Hétre az Autószerelők Országos Egyesülete is. Az intézménynek ez a hét remek alkalmat nyújt arra, hogy minél szélesebb körben bemutatkozzon, ezért a szerdai napon vendégül látják a térség számos általános iskoláját, így a következő nemzedék közelről is megismerkedhet a Bláthys szakmákkal.. A pénteki nap sem szűkölködik eseményekben, a kerékcsere versenytől kezdve a gyertyaöntésen át, számos lehetőség adódik a diákoknak szórakozásra és információgyűjtésre. A gólyákat is körbeviszik a városban egy vetélkedő keretében azért, hogy megismerjék a környezetüket, hiszen közülük sokan jönnek a kistérségből városunkba tanulni. Délután aztán gólyaavatót tartanak, majd fáklyás felvonulás indul Bláthy Ottó házához. Végül diák buli zárja október 9-én a Bláthy-Hetet, amit idén 770 diák élvezhet.