A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Nagy szükség van a Máltai Szeretetszolgálat munkájára

A Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja igen aktív, sok feladatot, karitatív tevékenységet vállal a helybéli és a környékben élő rászorulók, fogyatékosok mindennapi életének megkönnyítése érdekében. A napokban tartották éves közgyűlésüket, ahol tagjaik mellett segítőtársak, alkalmazottak is részt vettek.

A tatai szolgálat régióközpontként is működik, mindkettőt Bondor Lajos vezeti. Elmondta, hogy az elmúlt évben a kollégákkal együtt összesen körülbelül 22 ezer önkéntes munkaórát dolgoztak. Közel hét tonna élelmiszert osztottak szét, negyven tonna ruhát, bútort, gyógyászati eszközt juttattak el az arra rászoruló személyeknek.
- Tavaly országos szinten ünnepeltük a megalakulásunk huszonötödik évfordulóját, a tatai csoport idén lesz ennyi idős. Megalakulásunkkor úgy fogalmaztam, annak örülnék, ha elérnénk, hogy nem lesz szükség ránk. Akkor egy jóléti fogyasztói társadalomban élnénk, azonban ez nem valósult még meg, hiszen minden nap produkál egy keserű tragédiát az élet, ahol segítenünk kell. Az azonban örömteli számomra, hogy mindig vannak új arcok, új segítők a csoportban és új adományozók is jelentkeznek folyamatosan – tájékoztatott Bondor Lajos.
A közgyűlésen meghívott vendégként részt vett Michl József polgármester, aki megköszönte a segítő munkát. Beszámolt arról is, hogy márciustól megváltozik az önkormányzati segélyezési rendszer, s ennek következményeként még inkább számítanak a civil szervezetek támogató közreműködésére.
Mivel Tata régióközpont is , az önkéntesekre halmozottan hárulnak a feladatok, amelyeket azonban nagy alázattal végeznek. A régióhoz érkező adományok mind Tatára érkeznek először, innen osztják szét azokat a megfelelő helyre. Ebben az évben decemberben rendeznek egy jubileumi ünnepséget, de országos szinten is próbálnak megfelelni a sors által rájuk mért kihívásoknak.