A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A tudomány hétköznapjai

A tatai Eötvös József Gimnázium Öveges PROGRAMJÁNAK KERETÉBEN PROGRAMSOROZAT INDUL A TUDOMÁNY HÉTKÖZNAPJAI CÍMMEL.

 

A programsorozatban helyet kapnak tudományos ismeretterjesztő előadások, amelyek a napjaink természettudományos kérdései iránt érdeklődő felnőttek és diákok számára nyújtanak hiteles ismereteket.

A nyitóelőadást, január 27-én, kedden 14.30 órai kezdettel Dr. Sükösd Csaba, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Nukleáris Technikai Intézetének címzetes egyetemi tanára tartja Atomenergia a 21. század elején címmel. Az atomerőművek léte nem csak Magyarországon, hanem az egész világon központi kérdés. Szükségesek vagy vannak alternatíváik? Lehet-e az atomenergia biztonságos? Mi az igazság a radioaktív sugárzással kapcsolatban?

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak az Eötvös József Gimnáziumba.

A családok számára a Tudományos játszóházak kínálnak tartalmas és különleges programot minden hónapban egy szombat délelőtt. A gimnázium modern természettudományos laboratóriumában a kisebb és nagyobb gyerekek szüleikkel vagy nagyszüleikkel együtt lehetnek részesei természettudományos varázslatoknak. Első alkalommal, január 31-én fél tíztől délig várják sok kísérlettel az érdeklődőket a laboratórium munkatársai.

 

A Tudomány hétköznapjai programsorozat aktuális programjainak időpontjáról és témájáról folyamatosan informálódhatnak a gimnázium honlapjáról.

A Rendezvény a Tatai Eötvös József Gimnázium Öveges Programja című TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0014 azonosítószámú pályázat keretében valósul meg.

További információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők:

Szervezési kérdések: oveges@vzv.hu vagy 06-30-409 1375

Szakmai kérdések: Barsi Éva Igazgató 06-30-419 7454