A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az összes tatai pedagógust köszöntötték

Városi pedagógus napot rendezett az önkormányzat és a Tatai Városkapu Zrt, melyre Tata összes pedagógusát hívták, mindazokat, akik tatai oktatási-nevelési intézményekben tevékenykednek.

 

A művelődési központ zsúfolásig telt, elsőként Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester szólt az egybegyűltekhez, majd üdítő énekszó következett. A Fazekas utcai iskola Kicsinyek kórusának lágy dallamai töltötték be a termet, akik Szabó Imréné vezetésével énekeltek.

A tatai tankerület vezetője, Kremnitzky Gábor köszönetét fejezte ki a pedagógusok munkájáért, majd Michl József polgármester mondott beszédet.

- Szívből gratulálok minden tatai pedagógusnak az elvégzett munkájukért. Mi is igyekszünk számukra olyan körülményeket teremteni, melyek ezt a nehéz feladatot megkönnyítik – emelte ki a városvezető.

A pedagógus nap vendége volt Bencsik János országgyűlési képviselő, aki kiemelte, hogy a nem egyszerű pályán a siker kulcsa a szívből jövő, odaadó tanító-nevelő munka. Hasonlóan vélekedett Kozma Imre atya, a Máltai Szereteszolgálat országos elnöke, s a nemzet magvetőinek nevezte a pedagógusokat.

A rendezvényen fellépett és duda-muzsikájával nyűgözte le a közönséget Kurdi Gábor, a népművészet ifjú mestere.

A hagyományokhoz híven itt köszöntötték nyugdíjba vonuló és színes diplomás pedagógusokat is, így Ács Gábort, Lakatos Péternét, Mosonyi Máriát, Papp Attilánét, Polt Istvánnét, Szuha Évát, Tófalvi Erzsébetet és Víghné Lucenkó Zsuzsannát, akik nyugdíjba vonulnak. Aranydiplomás ebben az évben Ádám Sándorné, dr. Árendás Veronika, Bagó István, Bagó Istvánné, Forgácsné Szayer Éva, Soltész István, dr. Kis Tiborné, Marton Józsefné, Szabó Ilona. Gyémántdiplomára ketten is jogosultak: Gesztesi Lászlóné és Takács Istvánné. Nekik Michl József és Robozné Schőnfeld Zsuzsanna nyújtotta át a város ajándékát. Köszöntötték még Csomó Györgyné kollégiumi nevelőt is, aki Kalmár László-emlékérmet kapott az idén.