A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Huszti Leventénét köszöntötték

A napokban töltötte be kilencvenedik születésnapját Huszti Leventéné, akit az önkormányzat nevében Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester köszöntött. Eszter néninek ő adta át a város ajándékát és a miniszterelnök által aláírt emléklapot is.

 

Huszti Leventéné Nagysápon született. Négyen voltak testvérek, s hála Istennek, még mindegyikük él. Tanítónő szeretett volna lenni, de a körülmények ezt nem tették lehetővé, így kitanulta a varrónői szakmát, majd 1948-ban férjhez ment. Sokáig Esztergomban éltek, 1954-ben költöztek Tatára.

Férje a térképészeti intézetben dolgozott, majd rendőr-alezredes lett. Eszter néni pedig a moziüzemi vállalattól ment nyugdíjba. Szép és tartalmas életük volt, egy fiuk született. A férje öt évvel ezelőtt elhunyt, hiányát nem lehet pótolni. De a három unoka és a három dédunoka gyakran jön látogatóba, s az újhegyi telekre is sokszor közösen mennek. Eszter néni minden vasárnap eljár a tóvárosi református imaházba az istentiszteletre, hiszen a hit mindig fontos volt számára, férjével is templomban ismerkedett meg. A szerető családi környezet, fia, menye és a többiek sokat segítenek abban, hogy fiatalos maradjon még kilencven évesen is.