A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

KÖZEL KÉTSZÁZÖTVENEN A TÉLI FÉNYESEN!

Óriási érdeklődés kísérte a Fényes-források megismerésére szervezett túrát, melyet Márkus Ferenc ökológus, természetvédő vezetett a TAC szabadidősport szakosztályának vezetője, Horváth Zoltán felkérésére.

 

 

Mivel számítani lehetett a szokásos nagy érdeklődésre, óvatosságból a TAC-ot, a Zöld Sziget Kőrt és a Tatabányai Volán SE-t kérte meg, hogy a várhatóan több mint száz érdeklődő irányítására, vezetésére biztosítsanak túravezetőket. Négyen jöttek is. De jöttek a túrázók is! Nem százan! Közel 250-en! Erre Horváth Zoltán szakosztályvezető sem számított.

 

Márkus Ferenc viszont frappánsan megoldotta a turista-sokadalom programját. Megkérte Mocsi Ádámot a Zöld Sziget Kör titkárát, túravezetőjét, hogy a „fél” csapatot leválasztva szakmailag is vezesse őket, a másik három túravezető – Horváthné Hörömpöli Éva/TAC/, Pápai László és felesége /VOLÁN/ pedig „igazgatta”, irányította a végtelen sokadalmat a Platán étteremtől a Fényes fürdőig, ahol a fürdő vezetése örömmel fogadta a téli látogatókat! Márkus Ferenc örömmel konstatálta az érdeklődők nagy sokaságát és elmondta, hogy a jó levegő, napsütés, szélcsend, jó járófelület, a szép, gőzölgő pára a források felett, a források csodás bugyogása, a látványos vízi növényzet, a szálas égererdő, a vadlúdcsapatok az égen, a tölcsérben kavargó varjak, a szaunázók/!/, a búvárok látványa mind-mind megejtették a családokat, a barátokat akik nem győztek gyönyörködni a Fényes természeti csodáiban. A rengeteg érdeklődő Márkus Ferenc nagy örömére rendkívül jól érezte magát Tatán, a téli Fényes-fürdőn.

 

A TAC szabadidősport szakosztálya és valamennyi részvevő nevében Horváth Zoltán szakosztály vezető nem csak szóban, hanem írásban is köszönetet mondott mindazoknak, akik felejthetetlenné tették a tatai látogatást ezen a napon is.