Stratégiai megállapodást kötött az önkormányzat a Barina Kft-vel

Magyarország Kormánya a 2013. évben számos stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ország meghatározó gazdasági szereplőivel a gazdaság dinamikus fejlesztése érdekében. Tata Város Önkormányzata felismerve ennek az eszköznek meghatározó szerepét a térségi szinten igyekszik ezt a gyakorlatot folytatni, ezért a gazdaság fejlesztése érdekében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Barina Kft.-vel, a Tatai Ipari és Logisztikai Park fejlesztőjével.

 

 

Fekete Gyula, a Barina Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2002-ben négy magánszemély és az önkormányzat alapította a tatai ipari parkot, ám 2004-ben az önkormányzat kiszállt az iparfejlesztésből. Az idők során azonban bebizonyosodott, hogy az iparfejlesztés csak közös erővel történhet meg – hangsúlyozta Fekete Gyula. Ezen stratégiai megállapodás keretében a felek a jövőben együttműködnek az Ipari Park további fejlesztésében és potenciális befektetők keresésében, valamint az ott működő cégek innovációjának segítésében.

 

Michl József polgármester tájékoztatott, hogy a képviselő-testület fontos feladatának tekinti a munkahelyteremtést a városban.

- Az önkormányzat földterülettel rendelkezik az ipari parkban, ezeket szeretnénk hasznosítani. Az együttműködés első lépése, hogy az önkormányzat közműveket vásárol az Ipari Parkban, mellyel biztosítja egyrészt az önkormányzat által a közelmúltban megvásárolt telkek részbeni közművesítését, továbbá a kft. ezen bevételt további infrastrukturális beruházások megvalósítására fordíthatja, elősegítve ezzel az ipari park fejlődését – emelte ki a polgármester. Tata Város Önkormányzata és a Barina Kft. képviselői 2013. november 13-án írták alá a stratégiai megállapodást a városházán.