A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újra Tatáé az Eötvös Gimnázium

A tatai Eötvös József Gimnázium, fenntartói jogának, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. részére történő átadásáról a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat június 2-i rendkívüli közgyűlésén döntött. Az átadás feltételeként azt szabta, hogy a közoktatási miniszter kössön megállapodást a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt-vel a kiegészítő normatívára.

A megyei közgyűlés, illetve a tatai képviselő-testület döntése óta a Városkapu Zrt. a fenntartói jog átvételére tett ajánlatával megkereste Hiller István oktatási és kulturális minisztert. Michl József Tata város polgármestere tárgyalást kezdeményezett a miniszterrel, valamint Tatai-Tóth András országgyűlési képviselővel. A miniszter írásos tervezetet juttatott el a megállapodás megkötésének feltételeiben történő megállapodás céljából.
A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés, Tata Város Önkormányzata, a Városkapu Zrt. és az Oktatási és Kulturális Miniszter valamint az Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezetői között megegyezés lehetősége alakult ki, az intézmény további működésének feltételeiről.
A megbeszélés alapján mindegyik fél vállalhatónak tartotta a feltételrendszert.
A kompromisszum eredményeként a gimnázium új fenntartója vállalja, hogy az intézményi működés stabilitása és zavartalansága érdekében két évig a jelenlegi igazgató lesz az intézmény vezetője, valamint a gimnázium tanárainak, alkalmazottainak továbbfoglalkoztatását - a jelenlegi kinevezésük alapján- vállalja.
Tata Város Önkormányzata vállalja, hogy a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt-t kizárólagos tulajdonában fenntartja, a közoktatási intézmény működtetésére ingyenes használatra átadja az épületeket, valamint a pályázathoz biztosított önerőt is fenntartja. Az intézmény folyamatos működésének biztosítása érdekében - ha a Városkapu Zrt. fenntartói joga a szerződéskötést követően megváltozna - a gimnáziumot önkormányzati intézményként működteti tovább.
A megyei önkormányzat a zavartalan átadásban működik közre, annak érdekében, hogy a tanév zökkenőmentesen kezdődjön. A Városkapu Zrt. fenntartói ajánlata alapján, az önkormányzat támogatásával és mögöttes garanciavállalásával, a miniszter támogatási szerződés aláírására írásbeli szándéknyilatkozatot ad. Amikor a Zrt. a működési engedélyt megkapja, a miniszter aláírja a szerződést. Ez a támogatási szerződés 10 évre szólna, és a miniszter vállalja, hogy maximum 800 gimnáziumi tanuló és 200 kollégista diák után a fenntartó kiegészítő normatívát kap.