A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Készül a kerékpárút tatabányai szakasza is

A kertvárosi körforgalomnál kezdődik az Által-ér-völgyi kerékpárút tatabányai szakasza. Itt a munkálatok kissé késében vannak, ugyanis a nagy esőzések miatt felázott a murvás, köves talaj, és nem szerencsés ilyenkor az aszfaltozás. Most, hogy az idő kedvezőbb lett (napsütés és szél, ami szárít), folytatódtak a munkálatok.

 

Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a megyei sportszövetségek szövetsége elnöke, mint a kerékpárút építésének gesztora sajtótájékoztató tartott a helyszínen. Szorgosan dolgoztak a kivitelező cég munkatársai, egyre gyarapodott az aszfaltozott út hossza. Horváthy Lóránt kérdésünkre elmondta, hogy a tatai szakasz, amely mintegy egy kilométeres, már készen van, Vértesszőlősnél viszont kissé késnek a munkálatok, ott a tempót fel kell gyorsítani, miként Tatabányán is.

– Nincs nagy gond, tartani tudjuk a határidőt, így október 24-én meg lehet tartani a műszaki átadást, novemberben pedig a kerékpárút ünnepélyes megnyitója következik – ismertette Horváthy Lóránt, aki hozzáfűzte, hogy lesz még egy utolsó fázis, a használatba vételi engedélynek a realizálása.

 

Molnár László, az építkezés műszaki ellenőre elmondta, hogy mint a régi időkben most kézi munkával lehet csak aszfaltozni a mélyebb talaj miatt, mert arra géppel még nem lehet rámenni. Ezért aztán nagyobb az itt dolgozók terhelése, akik Neszmélyi Miklós irányításával derekas munkát végeznek. Amennyiben minden a terv szerint halad, jövőre indul el az oroszlányi Takács Imre utcától a tatabányai kertvárosi körforgalomig tartó kerékpárút kivitelezése. A város ezzel a „lépéssel” kapcsolódna az Által-ér-völgyi – Tata és Tatabánya közötti – kerékpárútra. Az oroszlányi képviselők az út finanszírozási mértékéről döntöttek rendkívüli testületijükön. A döntéshozók korábban már jóváhagyták a pályázat benyújtását és biztosították az uniós projekthez szükséges 1 millió forintos önerőt, ám az eredeti összeget még 864.980 forinttal kell kipótolni. Az összköltség 747 millió 801 ezer 174 forint.