A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rekordszámú látogatóval számolnak a Fényesen

Tombol a nyár, a napokban néhány melegrekord is megdőlt. Nemrégiben Tatán mérték a hajnali órákban a legmagasabb hőmérsékletet. Meglehet, hogy ennek is köszönhető, hogy a Fényes-fürdőn rekord-forgalom volt a szezonban.

 

A létesítmény idei negyvenötezredik látogatóját köszöntötte Michl József polgármester a strand bejáratánál. Nyerges Edit négy gyermekével érkezett a Fényesre, s erre a napra nem kellett belépőt vásárolniuk. A polgármester egy hűtőtáskát és benne apró ajándékokat is adott át részükre.

 - Húsz éve Tatán élek, férjem pedig tatai születésű. Nagyon szeretünk ide járni, ebben a melegben heti két-három alkalommal jövünk. Most, hogy szabadságon vagyok, már délben elindultunk otthonról, s nagyon örülünk, hogy mi lehettünk a szerencsések – mondta Nyerges Edit.

 

Michl József elmondta, hogy a tatai önkormányzat már második éve hatalmas kedvezményeket vezetett be a Tata-kártyával rendelkezők számára a strandbelépőt illetően. A diákok 50 Ft-os, a felnőttek 675 Ft-os jeggyel léphetnek be, a teljes árú jegy pedig 1350 forint.

 - Reméljük, hogy az idén csúcsot tudunk dönteni, bár tavaly is nagy volt a látogatottság a Fényesen. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Tata-kártya, a belépések 20-25%-a ezzel történik. Természetesen nemcsak helybéli vendégek látogatják a gyönyörű természeti környezetben levő strandot. Idén ismét lehet a kristálytiszta vízű Grófi-tóban fürdeni,sőt búvárkodni, mely Közép-Európa legnagyobb hozamú forrástava – tájékoztatott a polgármester.

 

A Fényes Kft. ügyvezetője, Huszár Anett hozzátette, hogy a többletbevételből tervezik a jövő évben a fürdő újabb fejlesztését. Az idei szezont a környezet megújításával, virágosítással kezdték, s a medencéket is felújították. Családi csúszda épült az amorf-medencénél, vízi-játékok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.