A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Csúszda és más játékok várják a fürdőzőket

Megszépült a Fényes

A megújult Fényes-fürdőn tartottak bejárással egybekötött sajtótájékoztatót a város és a létesítmény vezetői. A program a fürdő szezonnyitási ünnepsége is volt, s ennek örömére egy friss nyári zápor zúdult a látogatók nyakába.

 

Huszár Anett, a Fényes Fürdő Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, közöttük Michl József polgármestert. A fürdő megtekintését a mai nyitáson túl az is indokolta, hogy a retro strand helyett egy korszerűsödő, megújuló fürdőt vehetnek igénybe az idén a látogatók.

A polgármester szólt arról, hogy az önkormányzat évről-évre sokat áldoz erre a cégére, de az utóbbi időszakhoz képest most tapasztalható a legnagyobb előre lépés. Megszépült a bejárat, a buszforduló és a medencék környéke is.

 - A strandolási lehetőségek is bővültek, a Fényes Fürdő Kft. és önkormányzatunk is együttműködik egy látványelemeket gyártó céggel, s ennek következtében egy négy méter magas családi csúszda épült, melyet minden vendég ingyenesen használhat. A Tata-kártyások idén is kedvezményeket élvezhetnek: a diákok 50 forintért, a felnőttek 675 forintért léphetnek be. A teljes árú jegy 1350 forint. Szeretnénk, ha ebben a szezonban még a tavalyinál is többen jönnének, hiszen a térségben a Fényes kínálja a legkedvezőbb belépőjegyeket – tájékoztatott Michl József.

 

A kisgyermekesek régi kívánsága is teljesült: baba-mama szobát alakítottak ki, ahol pelenkázni és szoptatni is lehet. Rendezettek a sétányok, virág borít mindent. Tiszta végre a sportmedence vize. A Grófi-tó vagy Katonai-tó néven híressé vált vízfelületet és annak medrét rendbe tették, így kiérdemelte a fürdő-tó minősítést.

A 14 milliós fejlesztés következményei lehetnek a javuló szolgáltatások. Az amorf és pancsoló medencére rá se lehet ismerni: a gyerekek és a szülők is önfeledten élvezhetik az új játékokat. Huszár Anett hozzátette, hogy minden hétvégén ingyenes kézműves, lufihajtogató programokkal várják a gyerekeket, igény szerint főtt ételt biztosítanak csoportoknak és bográcsozni is lehet.

Az egyik partnercég, a Gibano Kft. „Nyár a szabadban” címmel programsorozatot indít, így esti szórakozásra is lehetőség nyílik, koncertekkel várják a zenekedvelőket. Fellép majd többek között az Ossian, a Beatrice, a Ladánybene 27, Caramel, a Compact Disco. pedig újabb érdeklődőket vonzhatnak a fürdőbe, növelve a forgalmat.