A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Október közepétől ismét használható az Eötvös-sportcsarnok

Befejeződtek az Eötvös József Gimnázium sportcsarnokának tetőfelújítási munkálatai, az elmúlt héten megtartották a műszaki átadás-átvételt is. - Öt éve jelentkeztek az első problémák, amikor egy nagy vihar következtében megsérült a tető. Akkor szembesültünk azzal, hogy a kivitelezés szakszerűtlen volt, s a tetőfedést rögtön kijavítottuk. Az évek során azonban tovább romlott a szerkezet állapota, már halaszthatatlanná vált a nagyobb beavatkozás, ugyanis a cserepek elmállottak, az eső beesett a terembe. Most az összes problémás anyagot lecseréltük a tetőn – tájékoztatott Horváthy Lóránt alpolgármester.

 

A város költségvetésében nem szerepelt az összeg, ezért az általános tartalékból használtak fel tizenötmillió forintot a munkálatok elvégzésére. Molnár László, a Tatai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője műszaki ellenőrként működött közre a beruházásban.

- Az épület bizonyos részein volt egy felülvilágító rész üvegszálas poliészterből, amit az idő nagyon megviselt. Egy rész alumínium trapézlemezzel volt fedve, ez alatt a páraáteresztés és az átszellőzés nem volt biztosított, emiatt tönkrement a szigetelés, a tartólécezés.

 

A tető meredekebb részén volt cserépfedés, melyen sajnos nem fagyálló cserép borítás volt. Ez alatt egy nem páraáteresztő, mezőgazdasági fólia volt, mely a kicsapódó harmatpont miatt szintén épületfizikai problémákat okozott. Most egy polikarbonát, víztiszta felület van fent, alatta egy környezetbe illő trapézlemez és fagyálló cserép átszellőztetéssel – részletezte az elvégzett javításokat Molnár László.

Horváthy Lóránt hozzátette, hogy tervezik a sportcsarnok tó felőli tetőrészének felújítását is. - Reményeik szerint a korábbi hiányos kivitelezéssel ellentétben a most elkészült tetőhöz legalább húsz évig nem kell majd hozzányúlni. A diákok és a sportolók október közepétől használhatják ismét a megújult csarnokot.